Vertrouwenspersoon

Waarvoor kun je bij de Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen terecht?

Bij de Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen kun je terecht voor zaken in de omgang, communicatie en wijze van begeleiding die jou hebben gekwetst en tot doel of gevolg hebben, dat jij je niet veilig voelt.

Het kan gaan over pesten, intimidatie, seksuele intimidatie agressie en geweld en discriminatie. Hierbij geldt dat jij:

  • bepaalt wat kwetsend is voor jou,
  • bepaalt wie er over jouw grens is gegaan
  • recht hebt op een veilige plek.

AKJ – vertrouwenspersonen in de jeugdhulp Alle (pleeg)kinderen, (pleeg- of groot)ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij terecht bij het AKJ - vertrouwenspersonen in de jeugdhulp. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van het AKJ is gratis. Het AKJ is een zelfstandige stichting, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van een instelling voor jeugdhulp.

Wat kan de vertrouwenspersoon voor jou doen?

Het kan gebeuren dat je ontevreden bent over de hulp die je krijgt. Als je er niet uit komt met de hulpverlener van de instelling, neem dan contact op met een vertrouwenspersoon van het AKJ. Allereerst luisteren zij naar jouw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon je verhaal altijd serieus nemen. Zij of hij informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met de instelling.

Zo bereik je het AKJ

Bel naar 088 – 555 1000

Mail naar info@akj.nl Chat met een vertrouwenspersoon via de website www.akj.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.